Basisvorming 2017

 

 

"Na BAVO is een nieuwe wereld opengegaan voor me. De vriendschappen, ervaringen en elk moment zal me voor altijd bijblijven." (Jenne)

 

"Op een leuke manier tips en tricks aanleren. Een hoop nieuwe, leuke mensen leren kennen. Je creatieve kant ontdekken.
Ik heb al bijna te veel verklapt! Kom het ontdekken op BAVO!" (Eva)

 

"Samen met andere enthousiaste jongeren heb ik geleerd mijn creativiteit naar buiten te brengen én heb ik fantastische vrienden gemaakt! Kortom, BAVO maakt van jou een rijker persoon." (Tine)

 

Wat is Bloemenstad?

Bloemenstad is een landelijk erkende jeugdvereniging en organiseert in de vakantieperiodes knallende kampen en vakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er ook veel weekends en activiteiten. Van een avonturenweekend, vierdaagse fietstocht tot een namiddag gaan zwemmen. Bloemenstad is er voor een kwetsbare doelgroep die vaak uit de boot valt. 

Bloemenstad kan rekenen op een grote groep jonge vrijwilligers om alle activiteiten te begeleiden en te organiseren. Onze moni's komen van alle hoeken van 't land. Ook voor onze moni's hebben we heel wat in petto: vormingen, teambuildingweekend, monibedanking, ... Eén van onze vormingen is de zesdaagse basisvorming in de kerstvakantie (of kortweg BAVO!).

 

BAVO: iets voor jou?

Verleg je grenzen samen met leeftijdsgenoten. En beleef vooral een onvergetelijke week!

Bloemenstad organiseert in de kerstvakantie een animatorenvorming voor alle jongeren vanaf het vijfde middelbaar (of vanaf geboortejaar 2001). Samenwerken, creativiteit, een activiteit in elkaar steken, EHBO, veiligheid, groepsdynamieken, expressie, autisme, zorg voor elkaar, een verstandelijke beperking, hoe een groep begeleiden, teamwork, ... Na BAVO weet je een pak meer over al deze dingen!

Wil je ook moni worden? Of wil je gewoon graag meer te weten komen over de wereld van personen met een beperking, een zalige week beleven, je grenzen verleggen en nieuwe vrienden maken? Schrijf je dan in om mee te gaan op de basisvorming van Bloemenstad!

 

En wat doen we dan?

Wat staat allemaal op het programma van die zes dagen basisvorming? Iedere ochtend krijg je een dagplanning. Daarop zie je wat er die dag op 't programma staat en waar je je aan kan verwachten. We verklappen alvast een paar dingen:

 • Workshop creativiteit
 • Sessie over diversiteit/personen met een beperking
 • Muzikale expressie
 • Initiatie EHBO
 • Sessie sport en spel
 • In een groepje een activiteit leren in elkaar steken en geven
 • Workshop poppenspel en vertellen
 • Wat is epilepsie
 • Sessie over ASS en GES
 • Keuze-sessies (van grimeren tot spreken met gebaren tot rolstoeldansen)
 • Reflectiemomenten
 • Bezoekdagen (2 dagen waarop er deelnemers van Bloemenstad op bezoek komen en je met hen kan kennismaken)
 • Iedere dag sluiten we af met een knallende fuif waarop je je volop kan uitleven en bekomen van een boeiende dag!
 • En nog veel meer...

 

Damn, ik durf niet!

Ik ken niemand en twijfel om me in te schrijven. Je bent helemaal niet de enige met dit gevoel. Om je gerust te stellen vertellen we even hoe we te werk gaan...

Bloemenstad zorgt er voor dat iedereen vanaf dag 1 nieuwe mensen leert kennen! Hoe doen we dat dan? We verdelen alle ingeschreven cursisten over 9 kleine groepjes. Dit wil zeggen dat je in een klein groepje van 6 of 7 cursisten terecht komt. We proberen iedereen door elkaar te mixen, dus je komt in een groepje waar velen elkaar nog niet kennen. Op die manier is het makkelijker om elkaar te leren kennen en zo maak je ook écht nieuwe vrienden! Ieder groepje wordt begeleid door 1 of 2 groepsbegeleiders. Je groepsbegeleider is iemand die al in Bloemenstad zit, jou wegwijs maakt en klaarstaat voor al je vragen.

We verzekeren jou van een onvergetelijke week! Niet twijfelen, maar ga er voor!

 

Inschrijven?

Tot 10 december kan je inschrijven of tot wanneer de cursus volzet is. Er is een limiet van 60 cursisten.
Schrijf je in door hieronder het inschrijfformulier in te vullen en op 'verstuur' te klikken. We bezorgen jou een bevestigingsmail met meer info over de betaling van het voorschot. Eens je dan het voorschot (50 euro) hebt overgeschreven, ben je definitief ingeschreven en kan je beginnen aftellen!

 

Kostprijs?

Deelnemen aan onze basisvorming kost je 150 euro. Hiervoor krijg je zes dagen verblijf en overnachting in domein Menas, begeleiding, sessies en vormingen, voeding, drinken tijdens maaltijden en pauzes, cursusmateriaal en verzekering.

's Avonds op de fuif kan je frisdrank en pintjes kopen tegen een democratische prijs van 0.50 euro per drankje. Hierbuiten heb je op geen enkel moment geld nodig.

Bloemenstad is een erkende jeugdvereniging. Je kan daardoor een tegemoetkoming vragen aan de gemeente of stad. Hoeveel je exact terugbetaald kan krijgen via deze weg hangt af van gemeente tot gemeente. Ook via het ziekenfonds kan je een tegemoetkoming aanvragen. Bezorg ons de formulieren en wij vullen dit in zodat je snel een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald kan krijgen van je gemeente en/of ziekenfonds.

 

Praktische info

 • Start op dinsdag 26 december om 11u
 • Eind op zondag 31 december om 11u
 • Locatie: domein Menas (Blekkervijverstraat 20 - 9980 Maria-Aalter)
 • Voor alle jongeren vanaf het vijfde middelbaar of geboortejaar 2001.
 • Inschrijvingsgeld: 150 euro
 • Inschrijven kan tot ten laatste 10/12. Vanaf er 60 cursisten ingeschreven zijn, is de cursis volzet en kom je op een reservelijst.
 • Op basisvorming krijg je iedere dag 's morgens een dagplanning met alle info over het programma.
 • Inschrijven doe je via deze website. Vul het formulier hieronder in en klik op 'verstuur'. Je bent definitief ingeschreven wanneer je een bevestigingsmail ontvangt.

 

Zit je nog met vragen? Mail ons via info@bloemenstad.be of bel ons op via 09 266 10 40. We helpen je graag verder!

Neem ook eens een kijkje op de blog BAVO 2016 en op over ons

 

Schrijf je in!