Hoofdkamp week 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdkamp week 5 (29/07/2018 - 05/08/2017)

 

Hoofdkamp week 5 gaat door op het vertrouwd domein in Maria-Aalter, er zijn slaapkamers per twee of individueel,verschillende themalokalen waar allerlei activiteiten kunnen doorgaan, een keukenploeg zorgt voor lekker eten en de afwas en een nachtwacht houdt ’s nachts een oogje in het zeil. Er is een monitorenploeg die verdeeld wordt in verschillende groepen met ieder een hoofdmoni.

Overkoepelend is er op dit kamp een secretariaat van drie ervaren vrijwilligers die instaan voor de coördinatie van het kamp (medicatie controleren, opvolgen nachtwacht, aansturen hoofdmonitoren, EHBO, contact met voorzieningen, overdracht voorziening bij afronden kamp, …). Eén persoon op het secretariaat is de kampverantwoordelijke. Aan dit kamp kunnen in totaal 40 kinderen en jongeren met een lichte tot diepe verstandelijke beperking deelnemen. De kinderen en jongeren worden verdeeld in een kleine groep (max. 8 deelnemers per
groepje) en hebben een vaste moniploeg die voor hen paraat staat. Het aantal moni’s is afhankelijk van de groep waarin de deelnemer terecht komt en welke zorgvraag er is (zie eerder in deze brochure bij werking Bloemenstad).

Per groep wordt er op basis van de pedagogische fiches een gevarieerd kampschema in elkaar gestoken. We proberen zoveel mogelijk onze activiteiten af te stemmen op de leefwereld, mogelijkheden en noden van de deelnemers. Al dan niet individueel of in (kleine) groep.

 

Praktische info

Locatie: Domein Menas (Blekkervijverstraat 20 Maria-Aalter)
Periode: Zondag 29/07 (14u) tot zondag 05/08/2018 
Totaal aantal deelnemers: 40
Thema: Verschillende thema’s per groep
Omschrijving: De deelnemers beleven met hun groep een ontspannend zomerkamp met activiteiten op maat van de groep.
Vervoer: De voorziening organiseert zelf het busvervoer.

 

Interesse? Schrijf je dan hieronder in en beleef de tijd van je leven! Voor meer algemene info rond de kampen en inschrijven, klik op deze link: http://bloemenstad.be/kampen-en-vakanties/zomer.

                   

                        

Voor je verder gaat, hebben we nog een aantal belangrijke richtlijnen. Schrijf je enkel in wanneer je hieraan voldoet!

Neem gerust je tijd om je zomerplanning te bekijken. De eerste deadline om in te schrijven loopt tot woensdag 25 april. Hierna kijken we welke weken we moeten sluiten en volzet zitten. De weken die nog niet compleet zijn, worden dan opnieuw opengesteld met een nieuwe deadline.

                           

Enkel wanneer je met bovenstaande stellingen akkoord gaat, kan je je officieel inschrijven voor deze vakantieweek. Vul in onderstaande keuzemenu's jullie eerste en tweede voorkeur qua groep in. Je keuze van groep is steeds onder voorbehoud en kan altijd wijzigen.