Koffieklets!

 

 

 

Zin in een gezellige middag vol Bloemenstad-energie, een goe stukske taart, een deugddoend theetje of koffie en daarbovenop een razend boeiende vorming die je zelf kan uitkiezen? Je gaat naar buiten met heel wat tips & tricks, ideeën en inspiratie die je meteen in Bloemenstad op kamp of activiteit kan inzetten. De uitgelezen kans om je nog beter voor te bereiden als moni!

Via de poll op de Facebook-groep van Bloemenstad kan je zelf aanduiden over welke onderwerpen je graag vorming zou krijgen. Op basis daarvan maken we een programma met twee keuze-vormingen. Je zal dus zelf kunnen kiezen welke vorming jou het meest aanspreekt en je wil volgen op 21 maart.

 

Praktische info

  • VORMING + KOFFIE + TAART + GEZELLIGHEID
  • Woensdag 21 maart 2018
  • Start om 14u, eind om 17u
  • Gaat door in zaal Oost in MFC Sint-Jozef (Ebergiste De Deynestraat 1 - 9000 Gent)
  • Voor vrijwilligers van Bloemenstad is de deelname aan de Koffieklets! gratis.
  • Alle vrijwilligers kunnen inschrijven. (Ook wie nog niet mee ging op kamp is zeer welkom!).
  • Je kan kiezen uit 2 vormingen. 
  • Inschrijven doe je ten laatste 15 maart door onderstaand invulformulier in te vullen en op verstuur te klikken.

 

Programma

Je kan kiezen uit twee razend boeiende vormingen helemaal op maat van Bloemenstad:

1. Activiteiten voorbereiden out-of-the-box
Hoe zorg je voor een nie normaal zot kamp dat iedereen jaren zal bijblijven? Met out-of-the-box activiteiten! Activiteiten die niemand ooit al gedaan heeft, die nét dat tikkeltje extra hebben, waarvoor je met je medemonitoren alle creativiteit en durf samensmijt. Tijdens deze workhop ga je aan de slag, krijg je tips en tricks, word je uitgedaagd tot meer en krijg je ongelooflijk veel goesting om aan je volgend kamp te beginnen.

2. EHBO in Bloemenstadcontext
Eerste hulp op kamp en op weekend! Spelen, ravotten en genieten in het bos, op daguitstap, in de snoezelruimte of in een groot kamp met kussens en doeken. Tussendoor kan al eens iemand struikelen, een knie schaven of een tekenbeet opdoen. Maar ook in ernstigere situaties probeer je als moni gepast te reageren. Hoe reageer je wanneer iemand een epilepsie-aanval krijgt? Wanner bel je het antigifcentrum? Of wanneer en hoe moet je reanimatie opstarten? Tijdens deze vorming oefen je allerlei kampsituaties. Op 't einde van de namiddag voel je je sowieso een pak zekerder over EHBO!

 

Schrijf je hier in!