Zeilbootkamp

 

 

 

 

Zeilbootkamp 


Bloemenstad organiseert voor de tweede keer een zeilbootkamp, dit in samenwerking met Revos VZW. We leven vier dagen op het water in een kleine zeilboot. Samen met vier ervaren monitoren, de kapitein en zijn scheepsmakker maken we een unieke reis met een stevige zeilboot. Zes jongeren van groep B2 of B3 krijgen de kans deel te nemen aan dit avontuur op het water.

Doelgroep: dit zeilbootkamp is er specifiek voor jongeren die het moeilijk hebben om in een grote groep op kamp te gaan. We willen speciaal voor die jongeren een aanbod doen die er deugd van hebben eens in een klein groepje op kamp te gaan met een sterke begeleiding. We geven voorkeur aan jongeren die sterk geïnteresseerd zijn in varen, avontuur en boten.

 

 

We leven vier dagen dicht bij elkaar. We koken samen, gaan samen naar de winkel, spelen samen een gezelschapsspel, we meren eens aan voor een leuke uitstap, zonnebaden op het dek en uiteraard is er tijd om rustig te genieten van de prachtige uitzichten (wie weet spotten we wel opnieuw zeehonden!) en het varen op het water. Maar ook meehelpen op de zeilboot komt aan bod. De kapitein en scheepsmakker helpen met de zeilen aanspannen, aan het roer staan, op de uitkijk staan met de verrekijker, de walkietalkie bijhouden, … Alle hulp is welkom aan boord. Samenwerking, avontuur en ontspanning staan centraal!

 

 

Aantal plaatsen per voorziening

MFC Sint-Jozef: 6 plaatsen

 

Praktische info

  • Locatie: Vertrek in haven Antwerpen
  • Periode: Maandag 9 juli tot donderdag 12 juli 2018
  • Vertrek: maandag in Gent omstreeks 10u
  • Terug: donderdag in Gent omstreeks 20u
  • Groep: B2 en B3
  • Totaal aantal deelnemers: 6
  • Thema: Avontuur op een zeilboot
  • Omschrijving: De deelnemers beleven met een keine groep een uniek avontuur op een zeilboot. Meezeilen van Antwerpen naar Zeeland en ondertussen samen koken, leuke activiteiten beleven en genieten van varen op zee.
  • Vervoer: We komen de gasten ophalen in de leefgroep en brengen hen op het einde van het kamp terug naar de leefgroep.

 

Inschrijven deelnemers


Hieronder kan je per deelnemer alle nodige informatie aan Bloemenstad bezorgen en per deelnemer je inschrijving verzenden. We vragen eerst goed af te stemmen met alle betrokkenen vooraleer over te gaan naar de inschrijving en de deadlines te respecteren. We volgen de afspraken uit het inschrijfbeleid (zie brochure kampen 2018).

 

Info voorziening

Info deelnemer