Groepen

Bloemenstad organiseert knallende kampen en vakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Wij noemen de deelnemers van de kampen en vakanties onze gasten. Iedere kampweek worden de gasten in verschillende groepen ingedeeld. Het is niet eenvoudig om een perfecte omschrijving te geven van deze groepen, want net zoals wij zijn alle gasten uniek. Om je te helpen bij het invullen van je eerste en tweede keuze proberen we hier een beeld te schetsen van een groep, zodat je toch een beetje een idee hebt waar je je aan kan verwachten.

Profiel van een moni uit groep…
 

A1 en A2 (minderjarigen): 4 tot 8 jaar

Een A-moni houdt van kinderen, kan tegen wat vuiligheid, hebt heel wat geduld, geniet ervan om eenvoudige spelletjes te spelen en/of uit te vinden, bent creatief, bezit een goede portie fantasie, bent vindingrijk in het zoeken van truukjes om de kindjes te overtuigen dat patatjes heel lekker zijn en bent graag individueel bezig met de kindjes.

 

B1 (minderjarigen): 9 tot 12 jaar

De ideale B1-moni houdt van eenvoudige spelletjes zoals verstoppertje en tikkertje, maar kan zich evengoed uitleven tijdens een spannend bosspel of een knotsgekke verkleedpartij. Je kan je creatief uitleven, beschikt over een grote portie fantasie en houdt van een goedgevulde planning. De kinderen van B1 kunnen bij jou terecht met al hun bezorgdheden en spelpretjes.

 

B2 (minderjarigen): 13 tot 21 jaar

Een B2-moni beschikt over twee grote oren en ogen om geen woord en gebaar te missen van de breed geïllustreerde en grappige verhalen van de B2-gasten. Een B2-moni durft een avontuurlijk sluipspel in elkaar te steken, gaat met de gasten gaan kajakken en organiseert een écht trouwfeest op kamp! Je beschikt over een portie geduld, alsook coole danspasjes om in te zetten tijdens een onverwachte dance battle met de gasten. Je luistert naar alle zorgen en (relatie)probleempjes van de B2’ers.

 

B3 (minderjarigen): 13 tot 21 jaar

Een B3-moni heeft een portie geduld en kan al eens tegen een stootje. Je hebt goesting in een actieve kampweek met een toffe bende jongeren die verbaal sterk zijn. B3'ers hebben ongeveer dezelfde leeftijd als B2, maar zijn net iets sterker. Met B3 kan je een te gek thema uitwerken en kan je heel wat uiteenlopende activiteiten doen: een dropping, een opleiding tot militair, een omgekeerde dag, een coole fuif, waterspelletjes, …

 

C1 (minderjarigen): 8 tot 13 jaar

Een C1-moni is graag met kinderen bezig, heeft hopen geduld en goede reflexen. De C1-gasten kunnen niet zo vlot praten als de B-gasten, maar communiceren op een andere manier met jou. Je neemt graag de tijd om te begrijpen wat hij of zij je probeert duidelijk te maken en hebt hiervoor een vleugje vindingrijkheid op zak. Je houdt van individueel bezig zijn met de gasten en kan genieten van een fijne sneukeltocht, zintuigenspel of een verkleedpartij met de gasten. Sommige gasten hebben een handje hulp nodig bij hygiënemomenten.

 

C2 (minderjarigen): 13 tot 21 jaar

De ideale C2-moni beschikt net zoals de C1-moni over een flinke portie geduld. Je deinst er niet voor terug eens gek te doen en je geeft graag ondersteuning op het gebied van hygiëne, tafelmomenten, verplaatsingen, …. Je bent graag met jongeren bezig, zonder ze als kleine kindjes te behandelen. Je probeert de jongeren van C2 te begrijpen en hen een fijne kampweek te bezorgen door samen kriebels in de buik te voelen op het springkasteel, gezellig te snoezelen of eens op wandel te gaan.

 

MOVE 

 MOVE staat languit voor MOnitoren op VErplaatsing. Doorheen het jaar zijn er weekends, uitstappen en kampen in de verschillende vakantieperiodes. Maar naast de activiteiten op locatie, kiezen we ook bewust voor kampen en activiteiten in de voorziening waar onze deelnemers begeleid worden. Zo gaan onze moni's op MOVE!

Een bijzondere ervaring om van heel dichtbij kennis te maken met de leefgroepwerking en de deelnemers in hun vertrouwde omgeving nog beter te leren kennen. Daarnaast kan men in de voorziening vaak gebruik maken van allerlei materialen of ruimtes die we vaak op kamp niet hebben (snoezelruimte, binnenspeeltuin, kookatelier, ...). Zo zijn de activiteiten op MOVE nét dat tikkeltje specialer!

Zowel tijdens de herfstvakantie, paasvakantie als in het weekend gaat Bloemenstad op MOVE! Bekijk hier met welke voorzieningen we samenwerken en waar MOVE zoal kan doorgaan.

Een MOVE-moni staat ervoor open om de werking van een voorziening te leren kennen, durft gebruik maken van de beschikbare materialen en ruimtes in en buiten de voorziening en houdt van quality time met moni's.

 

D (meerderjarigen): 21+

Een D-moni is graag individueel bezig met de gasten. Je ondersteunt de gasten tijdens eet- en hygiënemomenten en bent heel belangrijk voor hen. Je hebt respect voor de specifieke noden en behoeften van de gasten, je hebt oog voor detail en heel veel geduld. Je kan tegen een stootje en weet je mannetje of vrouwtje te staan.

 

E (meerderjarigen): 21+

De ideale E-moni houdt van lachbuien, meezingen met schlagermuziek en een échte koffieklets. De gasten van E amuseren zich met een te gekke danspartij of een muziekshow, maar ook van een kook- of knutselactiviteit kunnen ze volop genieten. De gasten van E hebben minder ondersteuning nodig bij eet- en hygiënemomenten en babbelen heel graag met elkaar en de moni’s.

 

F (meerderjarigen): 45+

Een F-moni heeft een groot hart, een flinke portie geduld en vindingrijkheid, een dosis creativiteit en de wil om grenzen te verleggen. Je deinst er niet voor terug om eens een heus waterspel of voetbaltornooi te organiseren, maar je bent vooral verkikkerd op iets rustigere activiteiten zoals snoezelen, koken, knutselen, … Je helpt de gasten van F waar nodig, vooral bij eet- en hygiënemomenten kunnen ze jouw hulp gebruiken.

 

G (meerderjarigen): 45+

De perfecte G-moni heeft een pak enthousiasme om de gasten van G een fijne week te bezorgen. Je moedigt de gasten graag aan in alles wat ze doen en helpt af en toe wanneer nodig. Zoals in elke groep is het hebben van geduld een meerwaarde. Je biedt graag activiteiten aan waarbij sommigen actief zullen meedoen en anderen van aan de zijlijn mee genieten. Je durft al eens een zoektocht  of een karaoke organiseren, maar je staat ook open voor rustigere activiteiten zoals een kampvuuravond of snoezelactiviteit.