Zomer

Komende zomer staan er opnieuw heel wat kampen en vakanties op de planning! Via deze pagina vind je alle algemene info en afspraken over de kampen en vakanties in de zomer. Inschrijven als moni voor een zomerkamp kan vanaf 28 februari 2018.

 

Kamp of vakantie?

Bloemenstad organiseert kampen voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Kamp gaat over zich amuseren, ontspannen, toffe activiteiten beleven en er even tussenuit zijn!

Het begrip vakantie gebruiken we wanneer onze volwassenen met een verstandelijke beperking te gast zijn. Zij komen in Bloemenstad op vakantie. Een vakantieweek voor de volwassenen draait rond plezier, genieten en sfeer. 

Er komen verschillende groepen op kamp/vakantie. Kampen zijn er voor groepen A1, A2, B1, B2, B3, C1 en C2. Vakanties zijn er voor D1, D2, D3, D4, E, G1, G2, F1, en F2. Lees hier meer over de groepen.

 

Voor ieder wat wils

 Naast de 7 weken hoofdkampen en hoofdvakanties in Maria-Aalter en Kasterlee organiseren we ook themakampen, themavakanties en MOVE. In zomer 2018 gaan er themakampen en -vakanties door in de Ardennen (Outdoorkamp), op de Noordzee + Zeeland (Zeilbootkamp), in een vakantiehuisje in Zeeland (Op zwier in Zeeland), in Kasterlee (Reis rond de wereld) en op een geheime locatie (Destination Unknown). Dit voor verschillende groepen en in verschillende periodes in juli en augustus. Tijdens de laatste kampweek (week 8) gaat MOVE ALL In door in Gent.

Op die manier biedt Bloemenstad een breed aanbod kampen en vakanties aan deelnemers én monitoren. Zo kan je zelf kiezen wat voor jou mogelijk is en waar jij interesse in hebt (groot of klein engagement, groot of kleinschalig kamp, zin in avontuur of liever gekende locatie, ...). Bekijk hieronder de grootste verschillen:

 

Kampverantwoordelijke en secretariaatsmedewerker

Op ieder kamp draagt één persoon van Bloemenstad de eindverantwoordelijkheid. Dit is de kampverantwoordelijke. Voor onze hoofdkampen en hoofdvakanties staan er nog één of twee secretariaatsmedewerker(s) de kampverantwoordelijke bij in het leiden en coördineren van het volledige kamp. Op themakampen en -vakanties bekijkt de kampverantwoordelijke hoe dit georganiseerd wordt.

De stuurgroep bekijkt welke ervaren vrijwilligers in aanmerking komen voor kampverantwoordelijke of secretariaatsmedewerker. Op basis van de criteria en verwachtingen wordt nagegaan wie hiervoor bevraagd wordt. Bekijk hier de criteria en verwachtingen. 

 

Inschrijven als moni

 1. Schrijf je enkel in voor een themakamp wanneer je de tijd hebt om op voorhand te helpen bij de voorbereidingen. Hierboven zie je het verschil tussen de twee soorten kamp. Indien je hier over twijfelt, is het beter je te engageren voor een hoofdkamp. Bij een hoofdkamp dien je op voorhand nog geen activiteiten uit te werken. Dit doe je samen met je moniploegje op de voorbereidingsdag op zondag.
 2. We verwachten dat je deelneemt aan het volledige kamp. Later aankomen is dus niet de bedoeling. Vroeger vertrekken (op zaterdag na de opkuis) is wel mogelijk. De meeste monitoren blijven tot zondag, op zaterdagavond is er steeds nog een gezellige afsluiter met de moniploeg van die week! Dit wil je niet missen :) 
 3. Een hoofdkamp start op zondag om 14u stipt. Je wordt dus ten laatste 14u in Maria-Aalter verwacht. Dan ga je met je moniploeg aan de slag om het volledige kamp voor te bereiden. Voor de themakampen varieert het vertrek- en terugkomstuur.
 4. Schrijf je enkel in wanneer je 200% zeker bent dat je die periode vrij bent! Dubbelcheck je agenda! Wacht beter even af tot je helemaal zeker bent. De inschrijven zijn niet om 't er snelst. Je krijgt dus ruim de tijd om te bekijken hoe je jouw zomervakantie wil invullen. Je kan via het inschrijfformulier aanduiden welk kamp en welke groepen jouw voorkeur hebben. We laten jou op korte termijn weten op welk kamp je verwacht wordt.
 5. Stel dat je toch niet kan deelnemen aan het kamp, dan bel je zo snel mogelijk naar de kampverantwoordelijke. Uiteraard kan je enkel uitschrijven met een geldige reden (zoals ziekte). De kampverantwoordelijke moet dan op zoek gaan naar vervanging, daarom is het van belang dat je deze persoon direct rechtstreeks contacteert.
 6. Je mag maximum 3 weken kamp na elkaar doen. Waarom? Omdat we aandacht hebben voor zorg van monitoren en kwaliteit van het kamp. Je mag zoveel weken kamp doen als je wilt, maar wel met af en toe een weekje rust tussen. Bv. wat mag: week 1 + week 2 + week 3 + week 6. Of wat mag ook: week 1 + week 2 + week 4 + week 5 + week 7. 

 

Zomerplanning 2018

 

MOVE

 • Week 8: 20 - 24/08 MOVE-ALL IN in Gent

 

Hoofdkampen en –vakanties 2018

 • Week 1: 01—08/07 Vakantie volwassenen Maria-Aalter
 • Week 2: 08—15/07 Kamp kinderen en jongeren Maria-Aalter
 • Week 3: 15—22/07 Kamp kinderen en jongeren Maria-Aalter
 • Week 4: 22—29/07 Vakantie volwassenen Maria-Aalter
 • Week 5: 29/07 — 05/08  Kamp kinderen en jongeren Maria-Aalter
 • Week 6: 05—12/08 Vakantie volwassenen Maria-Aalter
 • Week 7: 12—19/08 Kamp kinderen en jongeren De Hoge Rielen, Kasterlee


Themakampen en –vakanties 2018

 • Week 1 Destination unknown met B3 Destination X
 • Week 2: 09—12/07 Zeilbootkamp met B2 en B3 Van Antwerpen naar Zeeland (NL)
 • Week 4: 23—27/07 Op zwier in Zeeland met E Vakantiepark Roompot, Domburg (NL)
 • Week 5: 29/07 - 04/08/2018 Reis rond de wereld met C De Hoge Rielen, Kasterlee
 • Week 7: 12 - 19/08/2018 Outdoorkamp met B Waimes, Ardennen

 

Schrijf je in voor een week kamp en verzeker jezelf van een geslaagde zomer! Klik hier om naar de inschrijvingen te gaan.