Moni week 3 hoofdkamp

 

Hoofdkamp week 3       14/07 - 21/07

 

Praktisch

 • Waar? Domein MENAS (Blekkervijverstraat 20 Maria-Aalter)
 • Start moni's? Zondag 14 juli om 14u.
 • Eind moni's? Zondag 21 juli ten laatste 14u.
 • Kostprijs? Als moni is een kamp volledig gratis. Je overnachting, eten, activiteiten en verzekering zijn allemaal gedekt door Bloemenstad. Enkel je vervoer heen en terug van het kamp dien je zelf te betalen.
 • Secretariaat? Mathilde Bauwens, Nathalie Wilmsen, Manon Carels
 • Lees op voorhand alle info en richtlijnen door vooraleer je je inschrijft om je te engageren als moni. Klik hier!

 

Waar kan je op rekenen?

 • Een toffe bende moni's, unieke ervaring, de kans om verantwoordelijkheid op te nemen, meedenken over de activiteiten, gezellige avonden met de moniploeg wanneer de gasten in bed zitten én de ultieme zomer- en kampervaring!
 • Je kan bij Bloemenstad je stage doen om je animatorattest te behalen.
 • Eens je een kamp met Bloemenstad achter de rug hebt, kan je bij Bloemenstad deelnemen aan het wat toffe activiteiten (bv. moniweekend, summerdrink, teambuilding, ...) en heel wat razend boeiende vormingen. Volgens wat jij ziet zitten en wat past in je agenda!

 

 

En, hoe zit dat dan?

 • Hoofdkamp week 3 wordt een kampweek uitsluitend voor kinderen en jongeren.
 • Aan dit kamp kunnen in totaal 38 kinderen en jongeren met een lichte tot diepe verstandelijke beperking deelnemen. De kinderen en jongeren worden verdeeld in een kleine groep en hebben een vaste moniploeg die voor hen paraat staat. Bij de ene groep kunnen allerlei actieve activiteiten op de planning zoals een dropping, sluipspel, olympische spelen of gaan kajakken. Bij de andere groep kan dit iets rustiger er aan toe gaan, denk aan een zintuigenspel, waterspelletjes, sneukeltocht, uitstap kinderboerderij, ... Klik hier om meer te lezen over de verschillende groepen.
 • Je houdt rekening met de noden en mogelijkheden van de gasten om een tof kampschema in elkaar te boxen. Wie weet gaan jullie aan de slag met een out-of-the-box thema of originele rode draad? Je kan het zo gek niet bedenken of 't was een activiteit op kamp met Bloemenstad!
 • De gasten komen pas aan op maandag 11u, maar met de moniploeg starten we al op zondag. Alle voorbereidingen worden getroffen. Activiteiten bedenken, een thema uitwerken, de slaapkamers verdelen, de pedagogische fiches van de gasten bekijken, inkleding knutselen, ... Ook is dit de ideale dag om rustig kennis te maken met de moni's vooraleer het kamp helemaal van start gaat.
 • De gasten gaan naar huis op zaterdag om 14u, maar met de moni's sluiten we pas af op zondag. Op zaterdagnamiddag slaan we de handen uit de mouwen en poetsen we samen het gebouw zodat dit weer helemaal klaarstaat voor de volgende kampweek. 's Avonds is er nog een zalige zomeravond waarop we met de moniploeg van die week samen genieten van een laatste avond/nacht. Ten laatste zondag 14u vertrekt iedereen, want dan start de nieuwe moniploeg voor de volgende week (tenzij je ook voor die kampweek ingeschreven bent natuurlijk).
 • Bij ons in Bloemenstad zijn er altijd heel wat vrijwilligers aanwezig. Zo is er telkens een kampverantwoordelijke, die samen met één of twee andere vrijwilligers het secretariaat vormt. Deze mensen zorgen voor de coördinatie van het kamp, staan in contact met de voorziening, ze coachen de vrijwilligers, volgen de financiën op, zorgen voor administratieve en praktische zaken op kamp. De kampverantwoordelijke draagt de eindverantwoordelijkheid. Daarnaast hebben we de groep monitoren. De moni’s worden per groep verdeeld en iedere groep wordt geleid door een hoofdmoni. De moni’s en hoofdmoni’s bedenken en leiden de activiteiten, maken een gevarieerd kampschema op, zorgen voor de begeleiding van de gasten tijdens de maaltijden, waken over het wel en wee van de gasten, ze zorgen dat er aandacht is voor hygiëne, … De moni’s staan dus een hele dag paraat voor de gasten om hen een toffe kampdag te bezorgen: van het opstaan tot het slapengaan!
 • Naast de monitoren is er ook nog een nachtopvoeder aanwezig. Deze persoon neemt ‘s avonds de wacht over, houdt een oogje in het zeil en zorgt dat de gasten rustig kunnen slapen.
 • We kunnen ook rekenen op een keukenploeg. De keukenvrijwilligers halen het beste uit de kast om voor ons lekker eten te maken zodat we de dag vol energie kunnen doorkomen.
 • Klik hier voor meer info over moni zijn in Bloemenstad.

 

Schrijf je hier in!

Voor je verder gaat, hebben we nog een aantal belangrijke richtlijnen. Schrijf je enkel in wanneer je hieraan voldoet!

Neem gerust je tijd om je zomerplanning te bekijken en schrijf je pas in als je helemaal zeker bent. De eerste deadline om in te schrijven loopt tot maandag 25 maart. Hierna kijken we welke weken we moeten sluiten en volzet zitten. De weken die nog niet compleet zijn, worden dan opnieuw opengesteld.

Enkel wanneer je met bovenstaande stellingen akkoord gaat, kan je je officieel inschrijven voor dit kamp.

Vul in onderstaande keuzemenu's je eerste en tweede voorkeur qua groep in. Je mag geen twee keer dezelfde groep aanduiden. Indien je dit wel doet, is je inschrijving niet geldig.

Zo weten we welke twee groepen je het meeste ziet zitten en kunnen we hier rekenening mee houden bij de moniverdeling.

Weet wel dat de moniverdeling altijd onverwachts nog kan wijzigen tot op de eerste kampdag. Deze is dus altijd onder voorbehoud.