BAVO

WAT IS BAVO?

DE BESTE WEEK VAN MIJN LEVEN

ERKEND ANIMATORENATTEST: CHECK!

BAVO – BAsisVOrming – is de inclusieve animatorencursus van Bloemenstad. Deze week bereidt je voor om animator te worden in het jeugdwerk. Zin om binnenkort mee op kamp of vakantie te gaan als moni? Dan is Bloemenstad iets voor jou! 

26 tot en met
31 december 2023

WAT LEER JE ALLEMAAL ?

Daarnaast is er op BAVO veel tijd om nieuwe mensen te leren kennen. We verzekeren je dat je BAVO niet verlaat zonder een grote nieuwe vriendengroep! We doen samen veel leuke groepsactiviteiten en sluiten af met een knallend feestje!

  • Kinderen en jongeren begeleiden
  • Activiteiten organiseren
  • Zelfreflectie als animator
  • Emotionele en fysieke veiligheid van kinderen en jongeren waarborgen
  • Respectvol handelen
  • Samenwerken
  • Enthousiasmeren


ONZE TROEF!


Tijdens de week zijn er ook twee dagen waarop enkele ‘gasten’ op bezoek komen. Zo kan je al snel kennismaken met onze doelgroep en ervaren hoe het is om een activiteit voor hen in elkaar te steken en voor te bereiden.

WOW IK WIL DEELNEMEN! HOE?

INSCHRIJVEN INSCHRIJVEN INSCHRIJVEN!

Nadat je jou hebt ingeschreven ontvang je van ons een mail met de betalingsinfo. 

Het inschrijvingsgeld bedraagt 175 euro. Daarin zit het verblijf, activiteiten, workshops, maaltijden. Veel jeugddiensten betalen dit bedrag gedeeltelijk of volledig terug. Indien je plaatselijke jeugddienst dit niet aanbiedt, kan je ook de jeugddienst van de stad Gent contacteren.

WAAR WAAR WAAR WAAR

BAVO gaat door in JVC Schotte te Aalst

IK WIL MEE, MAAR IK BEGRIJP IETS NIET?

Extra ondersteuning nodig? Is de inschrijvingsprijs te hoog? Andere vragen? Neem dan contact op met laureline@bloemenstad.be

 

WAT NA BAVO?

STAGE

Tijdens je stage ga je aan de slag met de kennis die je op BAVO geleerd hebt. Waar doe ik mijn stage?
Je kan kiezen waar je stage doet! Uiteraard zou het superfijn zijn als je stage loopt bij Bloemenstad. Controleer wel altijd of de organisatie waar jij stage wil doen erkend is als stageplaats

DE KAVO TOOL

De overheid ontwierp een digitale tool voor kadervorming (KAVO) om elke stap in je persoonlijke vormingstraject bij te houden. Als deelnemer aan een erkende animatorcursus zal je jou moeten registreren op dat platform en een KAVO-ID aanmaken. Op het einde van de BAVO en je stage kan je via KAVO je attest als animator in het jeugdwerk downloaden.

TERUGKOMDAG

De monitoren van Bloemenstad en je nieuwe vrienden van BAVO terug zien? Dat kan op onze terugkomdag. Een leuke dag boordevol activiteiten.