GESCHIEDENIS

sinds 1968

BLOEMENSTAD IS Ontstaan bij de Broeders van Liefde, gevestigd te Gent. Scroll verder om te zien hoe Bloemenstad zich doorheen de jaren heeft ontpopt tot een dynamische en unieke jeugdbeweging.

1968

ST. JULIAAN IN GENT VOORZIET VAKANTIEOPVANG VOOR JONGENS MET EEN BEPERKING. op deze manier ontstaat het eerste bloemenstadkamp!

1980

DE NAAM BLOEMENSTAD ONTSTAAT. ER WERD HEEL WAT IN THEMA GESPEELD EN ER WERDEN VERSCHILLENDE TONEELSTUKKEN IN ELKAAR GESTOKEN. GA JIJ MEE NAAR BLOEMENSTAD?

1990

meisjes kunnen zich ook inschrijven als moni of als deelnemer. bloemenstad is tot op heden een gemengde werking. open voor iedereen!

1995

BLOEMENSTAD KENT EEN SNELLE GROEI, HEEL WAT GASTEN GAAN MEE OP ONZE KAMPEN EN VAKANTIES. DIKSMUIDE WORDT DE NIEUWE KAMPLOCATIE BIJ UITSTEK!

2013

ER ZIJN HEEL WAT JONGE ENTHOUSIASTELINGEN DIE MONITOR WILLEN WORDEN BIJ BLOEMENSTAD. BLOEMENSTAD ORGANISEERT VOOR HET EERST DE ERKENDE ANIMATORCURSUS: BAVO! BLOEMENSTAD VERLAAT DIKSMUIDE EN KAMPEN EN VAKANTIES GAAN VOORTAAN DOOR IN MENAS TE MARIA-AALTER.

2019

bloemenstad start haar eerste lokale werking: KATAPULT! KINDEREN EN JONGEREN UIT NIEUW GENT KUNNEN VOORTAAN DEELNEMEN AAN WEKELIJKSE ACTIVITEITEN.

2023

BLOEMENSTAD START EEN LOKALE WERKING IN TURNHOUT: BOOMERANG. SINDS JAAR EN DAG ZIJN HEEL WAT TURNHOUTSE VRIJWILLIGERS ACTIEF IN BLOEMENSTAD. ZIJ KUNNEN NU ELKE WEEK KNOTSGEKKE ACTIVITEITEN BEGELEIDEN IN HUN EIGEN STAD.

Wil je mee schrijven aan de toekomst van Bloemenstad?

Word vrijwilliger!