GESCHIEDENIS

sinds 1968

BLOEMENSTAD IS Ontstaan bij de Broeders van Liefde, gevestigd te Gent. Scrol verder om te zien hoe Bloemenstad zich doorheen de jaren heeft ontpopt tot een dynamische en unieke jeugdbeweging.

1968

ST. JULIAAN IN GENT VOORZIET VAKANTIEOPVANG VOOR JONGENS MET EEN BEPERKING. op deze manier ontstaat het eerste bloemenstadkamp!

1980

DE NAAM BLOEMENSTAD ONTSTAAT. ER WERD HEEL WAT IN THEMA GESPEELD EN ER WERDEN VERSCHILLENDE TONEELSTUKKEN IN ELKAAR GESTOKEN. GA JIJ MEE NAAR BLOEMENSTAD?

1990

meisjes kunnen zich ook inschrijven als moni of als deelnemer. bloemenstad is tot op heden een gemengde werking. open voor iedereen!

1995

BLOEMENSTAD KENT EEN SNELLE GROEI, HEEL WAT GASTEN GAAN MEE OP ONZE KAMPEN EN VAKANTIES. DIKSMUIDE WORDT DE NIEUWE KAMPLOCATIE BIJ UITSTEK!

2013

ER ZIJN HEEL WAT JONGE ENTHOUSIASTELINGEN DIE MONITOR WILLEN WORDEN BIJ BLOEMENSTAD. BLOEMENSTAD ORGANISEERT VOOR HET EERST DE ERKENDE ANIMATORCURSUS: BAVO! BLOEMENSTAD VERLAAT DIKSMUIDE EN KAMPEN EN VAKANTIES GAAN VOORTAAN DOOR IN MENAS TE MARIA-AALTER.

2019

bloemenstad neemt de werking van 'T LEEBEEKJE OVER, KINDEREN EN JONGEREN UIT NIEUW GENT KUNNEN VOORTAAN OOK DEELNEMEN AAN WEKELIJKSE ACTIVITEITEN.

2020

corona gooit roet in het eten. bloemenstad blijft niet bij de pakken zitten en zorgt voor een nieuwe website, online aanbod en DUIDELIJKE DEELWERKINGEN.
- SPELCAROUSEL: ACTIVITEITEN VOOR JONGEREN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING.
- CONGE CANAPE: ACTIVITEITEN VOOR VOLWASSENEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING.
- KATAPULT: ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN EN JONGEREN UIT NIEUW GENT.
- LOCO MOTIEF: ACTIVITEITEN VOOR VRIJWILLIGERS VAN BLOEMENSTAD.

Wil je mee schrijven aan de toekomst van Bloemenstad?

Word vrijwilliger!