Spelcarousel

voor Kinderen en jongeren

Met een mentale beperking of uit een kwetsbare omgeving

MicrosoftTeams-image (23)

Spelcarousel is de werking van Bloemenstad die activiteiten voorziet voor kinderen en jongeren met een mentale beperking of uit een kwetsbare situatie. Dagactiviteiten, thema-activiteiten, weekends en kampen: onze vrijwilligers gaan steeds tot het uiterste om de gasten een leuke tijd te geven.

VOORZIENINGEN

Voorzieningen

Bloemenstad werkt samen met voorzieningen van de Broeders van Liefde voor Spelcarousel. Het is dus momenteel voor particulieren niet mogelijk  om in te schrijven voor activiteiten van Spelcarousel.

DAGactiviteiten

Dagactiviteiten

Van september tot juni kunnen de gasten van Spelcarousel mee doen aan leuke dagactiviteiten. Lasershooten, een uitstap naar een pretpark, confituur maken, een survivalparcours,… zijn allemaal voorbeelden van leuke activiteiten die allemaal begeleid worden door vrijwilligers van Bloemenstad. 

Weekends

Weekends

Van september tot juni kunnen de gasten van Spelcarousel mee  op weekend. Deze weekends zijn dikwijls helemaal ingekleed volgens een bepaald thema. 1 ding staat vast: het zal super leuk worden!

Kampen

kampen

Als kers op de taart kunnen de kinderen en jongeren met een mentale beperking  in de zomer mee op kamp. Zoals alle andere activiteiten worden ook de kampen begeleid door gemotiveerde en ervaren vrijwilligers. Smeer je benen al maar in! 

Sfeer

Sfeer

Benieuwd naar foto’s van Spelcarousel? Snuif de sfeer op in onze fotogalerij.