Til jouw moni-skills naar een hoger niveau

logo_Blauw - kopie

Bij Bloemenstad dragen we de kwaliteit van jouw moni-skills hoog in het vaandel. 

Door een ruim scala aan cursussen en workshop aan te bieden, kunnen vrijwilligers bij Bloemenstad zich verdiepen in allerhande thema’s die betrekking hebben op jeugdwerk.

Bavo

Behaal je animatorattest

Als erkende organisatie in het jeugdwerk organiseert Bloemenstad een officiële animatorcursus: de basisvorming oftewel BAVO. Dit is een 5 daagse rollercoaster van info over sport en spel, nieuwe mensen leren kennen, grenzen verleggen en vooral feeling krijgen met het jeugdwerk. Na de cursus volgt een stage die je zelf mag kiezen. Als die met succes is afgerond, krijg je een attest en kan je jezelf “animator in het jeugdwerk” noemen.

Expert

dieper ingaan op bepaalde thema’s in het jeugdwerk 

Dan is er ook nog Expert. Dit is een 2 daagse cursus die Bloemenstad zelf inhoud geeft. Tijdens dit weekend gaan we dieper in op werken met mensen met een beperking of uit een kwetsbare situatie. Dit is een vraaggestuurde cursus: de thema’s die onder de loep worden genomen komen op vraag van de cursisten.

Themadagen

workshops

Themadagen zijn dagen waarop we met vrijwilligers en medewerkers de hoofden bij elkaar steken over een bepaald thema en ideeën uitwisselen. Bloemenstad organiseert op deze dagen ook workshop over thema’s die jouw kunnen helpen in het jeugdwerk. Wat te doen bij agressie? Hoe zit dat juist met integriteit? Afstand en nabijheid. Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod kunnen komen. 

Wil je meer weten over BAVO?