VORMING

Bij Bloemenstad dragen we de kwaliteit van jouw moni-skills hoog in het vaandel. 

Door een ruim scala aan cursussen en workshop aan te bieden, kunnen vrijwilligers bij Bloemenstad zich verdiepen in allerhande thema’s die betrekking hebben op jeugdwerk.

Bavo

leer hoe je de ideale moni wordt

Bloemenstad organiseert een animatorcursus: de basisvorming oftewel BAVO. Dit is een 6-daagse rollercoaster van info over sport en spel, nieuwe mensen leren kennen, grenzen verleggen en vooral feeling krijgen met het jeugdwerk.

Expert

dieper ingaan op bepaalde thema’s in het jeugdwerk 

Expert is een 2-daagse cursus die Bloemenstad zelf inhoud geeft. Tijdens dit weekend gaan we dieper in op werken met mensen met een beperking of uit een kwetsbare situatie. Dit is een vraaggestuurde cursus: de thema’s die onder de loep worden genomen komen op vraag van de cursisten.

Themadagen

workshops

Themadagen zijn dagen waarop we met vrijwilligers en medewerkers de hoofden bij elkaar steken over een bepaald thema en ideeën uitwisselen. Bloemenstad organiseert op deze dagen ook workshop over thema’s die jouw kunnen helpen in het jeugdwerk. Wat te doen bij agressie? Hoe zit dat juist met integriteit? Afstand en nabijheid. Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod kunnen komen. 

Aïsha
Read More
Bij Bloemenstad kan iedereen zijn talenten ontwikkelen en zijn er heel veel mooie (leer)momenten die je nog lang zal meedragen!
ISABEAU
Read More
Bij Bloemenstad zijn de monitoren vrienden voor het leven. Ik ben blij dat ik in zo'n warme groep terecht ben gekomen.
SAM
Read More
Ik ben begonnen als vrijwilliger bij Bloemenstad en heb daar enorm veel ervaring opgedaan. Deze ervaring kan ik toepassen in mijn huidige job.