MISSIE EN VISIE

ONS HOOFD IN DE WOLKEN, 

ONZE VOETEN OP DE GROND.

GEDRAGEN DOOR VRIJWILLIGERS,

GEDREVEN DOOR PLEZIER.

PRETOGEN, VERWONDERING 

EN VOLDOENING:

DAAR DOEN WIJ HET VOOR.

WIJ ZIJN BLOEMENSTAD!

Onze missie

we go all the way

Wij geloven in de kracht van plezier. Het is voor iedereen essentieel maar helaas niet evident. Daar wil Bloemenstad iets aan doen! Wij bieden plezier aan in de vorm van activiteiten, kampen en vakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen uit kwetsbare doelgroepen. Iedereen verdient een veilige plek om te ravotten, zichzelf te ontplooien of om tot rust te komen. We streven naar een prikkelende en vormende ervaring voor zowel deelnemers als vrijwilligers.

Bloemenstad wordt gedragen door vrijwilligers, zij zijn de motor van onze werking. Zij weten als geen ander wat plezier is en kijken met propere ogen naar onze deelnemers. Zij vervangen de “kwets” in “kwetsbaar” door “kost”.

Onze deelnemers zijn de belichaming waar Bloemenstad voor staat: inclusie. Wij denken niet in hokjes. Iedereen is anders, anders is goed. Onze werking vertrekt vanuit de deelnemers: door samen met hen op zoek te gaan naar ieders kwaliteiten willen we een “safe zone” zijn waar vallen en opstaan hand in hand gaan.

Onze uitroeptekens

krachtig!

Bloemenstad heeft een missie. Daarvoor engageren we ons. Onze uitroeptekens zetten kracht bij ons engagement.

Bloemenstad is kwaliteit!

Wij streven naar een groeiend, kwalitatief aanbod voor onze deelnemers. Bloemenstad biedt  activiteiten, kampen en vakanties aan waar plezier centraal staat.

Bloemenstad laat witruimte!

Witruimte is een stukje dat nog ingevuld mag worden. Waar niets hoeft en veel kan. Via ons aanbod bieden we de deelnemers een kans om los te komen van de sleur van het alledaagse leven.

Bloemenstad, gedragen door vrijwilligers!

Vrijwilligers nemen een zeer belangrijke plaats in binnen de werking van Bloemenstad. Door educatie geven we hen de kans om zich te ontplooien en hun kwaliteiten de vrije loop te laten. Anderzijds bieden we een plaats aan waar elkaar ontmoeten centraal staat.

Bloemenstad is inspraak!

Communicatie is de sleutel tot succes! Wij geloven steevast in de kracht van bottom-up informatie. Iedereen kan ideeën aanbrengen en verantwoordelijkheden verwerven. Door overleg en evaluatie wordt onze werking constant gefinetuned. Daar waar we struikelen helpen we elkaar recht en overwinnen we samen obstakels. Alle neuzen in dezelfde richting!

Bloemenstad verbindt!

Als organisatie staan we niet alleen. We hebben toegang tot een netwerk van gelijkgestemde partners. Onder het motto “samen staan we sterk” gaan we samenwerkingen aan en verleggen we grenzen. We kunnen veel van elkaar leren en daar maken we bij Bloemenstad een prioriteit van.