Magisch triviaspel

29 DECEMBER 2021

Deze kerstvakantie kregen de vrijwilligers van Bloemenstad een onverwachte, magische uitnodiging. Normaal gezien gaat tijdens de kerstvakantie BAVO, de animatorencursus van Bloemenstad door, maar corona stak daar jammer genoeg een stokje voor. Maar omdat het toch fijn is samen iets te doen, werden de vrijwilligers uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een online magisch triviaspel. 

De aanwezigen werden verdeeld in duo’s en mochten aan het spel beginnen zonder dat ze de regels van het spel kenden. Het was aan hen om uit te dokteren wat er moest gebeuren. Een spelbord toonde dat ze bij enkele categorieën quizvraagjes konden krijgen. Maar al snel werd het quizbord op magische wijze getransformeerd tot de plattegrond van de enige echte Bloemenstadtoverschool: Florurbo. 

Florurbo werd geteisterd door een vervelende vloek waardoor alle aanwezige leerlingen en leerkrachten hun herinneringen kwijt waren. Links was rechts geworden en rechts links. Boven was onder en onder werd boven. Het was aan onze groep moni’s om te ontdekken wat de oorzaak hiervan was en het mysterie op te lossen. Dat deden ze door samen te werken. Ze zochten ingrediënten voor toverdrankjes en een magische toverstok en konden het gigantische kompas in de astronomietoren terug omdraaien zodat links weer links werd en boven weer boven. Zo konden ze de dromeneter terug verbannen uit de school. 

Nu onze toverschool weer veilig gemaakt werd, wordt hij volop voorbereid voor de aankomst van nieuwe leerlingen (want in de toverwereld begint een nieuw schooljaar in de paasvakantie). En in de tussentijd wordt ook een delegatie tovenaars uitgestuurd om een mega tof Harry Potter-weekend in elkaar te steken. Op naar een jaar vol magie dus!