WEEK 3 2022

18 JULI 2022

Er was eens in 2022 een bloemenstadweek

Week 3 stond in teken van sprookjes. Op maandagochtend werden de gasten ontvangen in het spookjesbos. Ze werden verdeeld over verschillende groepen en vlogen er meteen in. B1 startte met een zoektocht, C1  knutselde mandjes en C2 maakte naamkaartjes om elkaar al een beetje te leren kennen. De voormiddag vloog razendsnel voorbij en het was al tijd voor het middageten: koude pasta! In de namiddag werden er onder andere koekjes door C2 gebakken en werd er met B1 naar de speeltuin gegaan.

Dinsdagochtend werd er bij C1 gedanst en bij C2 geverfd. B1 koos er voor om als eerste op uitstap te gaan. De gasten en moni’s maakten het zwembad onveilig. Na een geweldig zwemavontuur keerden ze terug naar het kampgebouw waar er een lekker middagmaal wachtte. In de namiddag was het enorm warm. Het ideale weer dus om waterspelletjes te spelen met C1 en een filmnamiddag bij B1. Ook in de namiddag werd er naar het zwembad gegaan, deze keer was C2 aan de beurt.

Woensdag werd C1 ondergedompeld in de wereld van het knutselen. Maar het overgrote deel van de voormiddag stond in het teken van muziek. Zowel bij B1 als bij C2 werden de beentjes losgegooid. B1 besloot om luidkeels hun stem te laten horen tijdens een potje karaoke. C2 pakte het iets rustiger aan met een muzikaal pakket. Na vele lagen te hebben uitgepakt kregen de gasten honger. Tijd dus voor het middagmaal. In de namiddag werd er tijd gemaakt voor een uitstapje naar de Brielmeersen met B1. Er werd op de uitstap een heuse minigolfwedstrijd gehouden en nadien konden de gasten zich uitleven op de speeltuin.

Donderdag koos B1 ervoor om op een spannend avontuur te gaan en maakten een dropping. Ze geraakten veilig en wel terug op het domein. Daar op het domein hield C1 zich bezig op het luchtkussen. C2 zocht dan weer de rust op en genoten van een sensopatisch spel. In de namiddag werd er vuil spel gespeeld en gingen 2 groepen een duik nemen in het water.

Vrijdag werden er nog verschillende spelletjes gespeeld. Maar in de namiddag was er hét hoogtepunt van de week: Overkoepelende. Er was een groot probleem bij de show van The masked singer, de maskers waren weg. De maskers konden alleen teruggevonden worden naar het volbrengen van verschillende opdrachten. Alles opdrachten werden tot een goed einde gebracht en zo kon de show zorgeloos van start gaan.

Zaterdag was het jammer genoeg tijd om de koffers te maken. Maar er was uiteraard nog wat tijd om te genieten. Zo werd er nog naar speeltuin gegaan met C2 en ging B1 nog even spelletjes spelen buiten. C1 koos ervoor om nog te knutselen en een theekransje te houden. Om 14u00 was het tijd om afscheid te nemen. De koetsen vertrokken uit het sprookjesbos en keerde met een goed gevoel terug naar huis.